VLOErisolatie

Wat houdt vloerisolatie in?

Vloerisolatie is een vorm van isolatie waarbij isolatiemateriaal aan wordt gebracht onder uw vloer. Isolatie onder de vloer is zowel bij een betonnen als een houten/laminaat vloer, maar ook bij een vloer van steen mogelijk, mits er zich minimaal 50cm hoge kruipruimte onder uw vloer bevindt. Er zijn verschillende vormen van vloerisolatie namelijk; gerecycled materiaal, glaswol (Ecose), aluminiumfolie (TONZON), isolatiefolie (PIF) en PUR. Het grote voordeel van een geïsoleerde vloer is dat je geen last meer zult hebben van koude voeten, maar er zit nog een tal aan andere voordelen aan verbonden.

 

Wat houdt bodemisolatie in

Bij bodemisolatie wordt de kruipruimte gevuld met bodemisolatie parels of isolatieschips. De chips bestaan voor 99,6% uit lucht, hierdoor hebben de chips een hoge isolatiewaarde. Dit is bevestigd door het onderzoek van TNO en door consumentenprogramma Tros Radar. Kou en vocht blijven op de bodem van het huis en trekken niet meer omhoog naar de vloer. Hierdoor wordt de vloer 3 tot 6 graden warmer. Bodemisolatie is in 90% van de gevallen uitermate geschikt voor kruipruimten die lager dan 50 centimeter zijn. De isolatie parels of isolatiechips zijn recyclebaar, duurzaam en vrij van Cfk’s en chloor.

Verschil bodemisolatie en vloerisolatie

Beide vormen van isolatie wordt in de kruipruimte verricht. Echter is bodemisolatie ook bijna altijd mogelijk wanneer u een kruipruimte heeft die lager dan 50cm is. Wij helpen u graag bij het vinden van de voor u best geschikte isolatievorm.